• Πληροφορίες
  • Multimedia
  • Συχνές Ερωτήσεις
  • Online Consultation

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου, όπως ονομάζεται και επέμβαση αντικατάσταση της άρθρωσης με τεχνητή, αποτελεί  μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις όχι μόνο της ορθοπαιδικής αλλά και της ιατρικής γενικότερα.

Στις επεμβάσεις αυτές συγκαταλέγεται και η τεχνική AMIS στην Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου. Η τεχνική αυτή επιτρέπει μέσω μιας μικρής τομής στην προσθιοπλάγια επιφάνεια του ισχίου, και χωρίς τραυματισμό των υποκείμενων ιστών, την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων του ισχίου.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου  αυτής είναι: η μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο (3-4 ημέρες), η άμεση βάδιση, λιγότερη απώλεια αίματος, λιγότερος  πόνος, γρήγορη επάνοδος στην εργασία, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εικόνες

Video

Ποιά είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;
Γίνεται έλεγχος πρίν το χειρουργείο. Γίνονται ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος και καρδιογράφημα. Λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό με έμφαση σε καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες ή προηγούμενες επεμβάσεις. Γίνεται ολοκληρωτικός έλεγχος από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο. Η εισαγωγή γίνεται την προηγουμένη ημέρα του χειρουργείου. Χρειάζεται κάλυψη με 2 μονάδες αίμα σε συνενόηση με την αιμοδοσία του νοσοκομείου.

Απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να μείνει στην κλινική για 3-4 ημέρες.

Τί είδους αναισθησία χρειάζεται;

Αυτό καθορίζεται σε συνεννόηση με τον αναισθησιολόγο, είτε να είναι ραχιαία/επισκληρίδιος ή γενική αναισθησία.

Ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης μετά την επέμβαση; 

Ανάλογα με το είδος και την βαρύτητα της βλάβης,αλλά περίπου κρατάει 1 ½ - 2 μήνες. Ο ασθενής είναι σε θέση να περπατά με την βοήθεια περιπατητήρα απο την επομένη της επέμβασης.

Υπάρχουν κίνδυνοι μετά την επέμβαση;

Το ποσοστό  είναι 2-3%, όταν αυτή διενεργείται από ειδικά εκπαιδευμένους ορθοπαιδικούς χειρουργούς.

Online Consultation

Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Μήνυμα